Zo kies je een zakelijk energiecontract dat bij je past

Hé ondernemer, ben je net begonnen als ondernemer en op zoek naar een zakelijk energiecontract? En heb je geen flauw idee waar je moet beginnen? Geen zorgen – we helpen je graag verder. Het vinden van een passende zakelijke energiedeal is niet heel moeilijk zolang je precies weet waar je moet zoeken. Natuurlijk betaal je het liefst ook niet te veel voor een zakelijk energiecontract. In dit artikel hebben we enkele basistips voor je verzameld waarmee je een matchend energiecontract kunt scoren. Weet je bijvoorbeeld al of je grootzakelijke energie of kleinzakelijke energie nodig hebt? Hieronder lees je er meer over.

Kleinzakelijke of grootzakelijke energie voor je bedrijf

Voordat je begint met zoeken naar een passend energiecontract is het goed om te weten of je een kleinzakelijk of grootzakelijk energiecontract nodig hebt. Vrijwel alle zzp’ers en een deel van de mkb’ers beschikt over kleinzakelijke energie. Zij werken in een gebouw waar de totale capaciteit van alle elektrische aansluitingen kleiner is dan 3 x 80 Ampère. De capaciteit van de gasaansluiting is kleiner dan 40m3 per uur. Bij grootzakelijke energieverbruikers is de capaciteit van alle elektrische aansluitingen juist groter dan 3 x 80 Ampère. Ook de gasaansluiting is groter dan 40m3 per uur. Kleinzakelijke verbruikers van energie ontvangen één factuur per maand; grootzakelijke verbruikers krijgen er twee – één van de netbeheerder en één van het energiebedrijf. Daarnaast betalen kleinzakelijke energieverbruikers een voorschot (net als particulieren) en hoeven grootzakelijke verbruikers alleen te betalen voor de energie die ze daadwerkelijk verbruiken. Heb je geen idee wat je nodig hebt? Je netbeheerder kan je hier meer over vertellen.

Kies je voor groene of grijze zakelijke stroom?

Wanneer je eenmaal weet wat voor een soort energiecontract je nodig hebt, is het tijd om te kijken naar de volgende stap: ga je voor grijze stroom of kies je voor groene zakelijke energie? Feit is dat steeds meer mensen in Nederland overstappen op groene stroom. Dat is een stuk beter voor het milieu omdat er bij de productie van groene energie minder CO2 vrijkomt. Wat ook een fijn idee is, is dat groene energie geproduceerd wordt uit natuurlijke bronnen. Kijken we naar de productie van grijze stroom dan zien we dat er daarbij geput wordt uit fossiele bronnen zoals aardolie en steenkool. Dit soort bronnen zullen op een dag op zijn als we eruit blijven putten zoals we dat nu doen. Bij groene stroom is dat gelukkig niet het geval, omdat de zon als energiebron altijd zal bestaan. Daarom is de keuze voor groene energie zeker een slimme keuze te noemen – helemaal met oog op het milieu én je portemonnee.

Ga op zoek naar een voordelig energiecontract

Tot slot ga je met je wensen op zoek naar een passend energiecontract voor je bedrijf. Uiteraard wil je het liefst niet te veel betalen voor een zakelijk energiecontract; of je nu een groen of grijs energiecontract hebt. Gelukkig is er een aantal tips dat je op kunt volgen om geld te besparen op een zakelijk energiecontract. Wist je bijvoorbeeld dat je altijd over moet stappen op het moment dat dat kan? Daarmee scoor je altijd de beste energiedeal van dat moment. Dat doe je door te beginnen met zakelijk energie vergelijken. Gebruik hierbij een zogeheten zakelijke energievergelijker; een online tool die op basis van jouw gegevens meerdere passende energiecontracten vindt. Op energie-zakelijk.nl vind je zo’n tool waar je vandaag nog gebruik van kunt maken. Het enige wat je moet weten, is je jaarlijkse energieverbruik en eventueel extra wensen zoals groene stroom. Voor de rest doet de tool het werk en heb jij uiteindelijk de keuze uit meerdere zakelijke energiecontracten met duidelijke prijzen. Omdat een zakelijke energievergelijker onafhankelijk is, krijg je altijd het meest complete aanbod van dat moment te zien.

Geef een reactie