Verschillende soorten trainingen in de sportschool

Ruim 3 miljoen Nederlanders zijn lid van een sportschool en doen 1 á 2 keer per week aan fitness. Voor al deze fanatieke sporters geldt dat hun training er stuk voor stuk anders uit zal zien. Er zijn heel wat verschillende trainingen die je zou kunnen doen in de sportschool en iedereen heeft zijn persoonlijke voorkeur. Sommige vinden een personal trainer nodig zodat ze echt de motivatie krijgen en sommige vinden het gezellig om een groepsles te volgen. Nederland kent ook veel verschillende sportscholen en er is daarom ook voor iedereen wel plek. Bekende sportschool ketens zijn Basic fit, Fit For free en David Loyd. Elke sportschool heeft weer zijn eigen charme en het is daarom ook persoonlijke voorkeur waar je voor gaat!

Groepslessen

Ben je niet zo van het alleen sporten en is er niemand die met je mee wil? Dan zijn groepslessen ideaal voor jou! Vaak heb je bij je sportschool abonnement onbeperkt toegang tot groepslessen dus dan kan je gaan wanneer je wilt. Probeer in het begin verschillende groepslessen uit zoals Zumba, body pump en HIT training zodat je erachter kan komen wat bij jou past. Ook is vaak yoga of mediteren mogelijk in een sportschool groepsles. Zorg er voor dat je elke week een vast dag of dagen gaat zodat je geen tijd hebt om excuses te zoeken.

Krachttraining

Als je echt doelgericht wilt trainen is krachttraining de beste optie voor jou. Wil je een strakkere buik of misschien gespierdere bovenbenen? Samen met een personal trainer kan je dan een plan gaan maken en aan de slag gaan. Een personal trainer zaandam is hier een voorbeeld van. Samen een schema maken en 2 á 3 keer per week hard trainen. Van zelfgemaakte circuits tot aan gewichten hangen.

Cardio

Op zoek naar een betere conditie of wil je graag vet verliezen? Dan zijn de cardio apparaten jouw beste vriend in de sportschool. Je houdt er van of je haat het, cardio in de sportschool. De fiets, de loopband, het roeiapparaat of de crosstrainer. Allemaal cardio apparaten waarmee jij je conditie kan verbeteren en waarmee je ook heel wat calorieën zal verbranden. Bij alle bovenstaande sporten is voeding ook erg belangrijk! Voor elke training heb je energie nodig en koolhydraten zorgen voor energie. Na je training hebben je spieren tijd nodig om bij te kunnen komen en daar zijn eiwitten goed voor. Eiwitten helpen ook bij spieropbouw en zijn daarom perfect voor krachttraining. Naast voeddingstoffen zijn er ook bepaalde energie drankjes die jou je training door kunnen helpen.

Geef een reactie