Letselschadevergoeding bij letsel tijdens het sporten?

Iedereen die sport heeft wel eens te maken met een blessure. Dat kan je zomaar overkomen. Maar wat nu als je zo'n beetje onder de grasmat wordt geschoffeld tijdens een vriendschappelijk potje voetbal? Of wat als je keihard wordt geraakt door een squashbal doordat de tegenpartij niet op staat te letten? Dan kan zo'n blessure ernstige gevolgen hebben. En dat terwijl je bent begonnen met sporten om, ook als ondernemer, fit te worden en te blijven. Het lijkt vreemd om een letselschadevergoeding te eisen tegen een van je sportmaten. Maar wat als het andersom was? En wat als jij voorlopig je werk niet kunt doen en daardoor inkomsten misloopt?

Letselschadevergoeding is er niet om rijk van te worden

Dat zijn Amerikaanse praktijken, zo werkt het in Nederland niet. Maar je kunt wel voorkomen dat je financieel in de afgrond beland. En dat is nu precies waar letselschadevergoeding voor bedoeld is. Als je letsel hebt opgelopen door toedoen van een ander, dan ben je natuurlijk gewoon verzekerd voor je ziektekosten. Heb je voldoende aan een paar hechtingen en een pleister en kun je daarna weer aan het werk, dan is er niets loos. Maar wat als je niet meer kunt werken. Of tijdelijk volledig uitgeschakeld bent? Dan ben je verder van huis.

Verhaal je letselschade op de tegenpartij

En neem daar vooral een advocaat bij in de arm. Jij hebt het al druk genoeg met revalideren, operaties en herstel. Jij kunt je energie wel beter gebruiken. De letselschadeadvocaat werkt voor jou. Hij of zij zal er voor (proberen te) zorgen dat alle extra kosten die jij moet maken én alle aantoonbaar misgelopen inkomsten worden vergoed. Dat kost jou niets. De letselschadeadvocaat verhaalt ook zijn of haar kosten op de (verzekering van de) tegenpartij.

Voorbeelden van schadeposten

Je kunt onder andere letselschadevergoeding eisen voor misgelopen inkomsten, voor medische kosten (eigen bijdrage en eigen risico), hulp in het huishouden, studievertraging, verzorgingskosten thuis en medische hulpmiddelen. Al deze zaken, en nog meer die ik hier niet heb genoemd, kunnen flink in de papieren lopen. Geld dat je dus niet hebt omdat je niet aan het werk kunt. Zeker wanneer je zelfstandig ondernemer bent hakt letsel er flink in. Je moet dan gaan leven van de buffer die je, hopelijk, hebt opgebouwd. Terwijl al je kosten gewoon doorgaan. Je kunt er dus maar beter voor zorgen dat alle letsen goed gedocumenteerd is en dat je een letselschadeadvocaat inschakelt. Je moet immers om jezelf denken!

Geef een reactie