Klussen in de wintermaanden

In je eigen huis klussen is iets wat de meesten wel eens gedaan zullen hebben. Van een klein klusje wat we allemaal wel kunnen doen tot de grotere verbouwingsklussen. Klussen is populairder dan ooit. Als gevolg van de coronacrisis hebben we allemaal meer tijd over. We werken noodgedwongen vanuit huis en ook in het weekend worden we verzocht zoveel mogelijk thuis te blijven. Aangezien de meeste mensen nu veel tijd hebben, worden er dingen gedaan waar anders niet of nauwelijks tijd voor is. Zo zien we bijvoorbeeld dat Nederland massaal aan het klussen en verven slaat tijdens de coronacrisis. Nu in de Decembermaand worden de klussen afgewisseld met knutselen. Van het maken van kerststukjes en kransen tot aan de immens populaire miniatuur dorpjes toe. Natuurlijk kan je jouw kersthuisje kant en klaar bij het tuincentrum kopen. Maar als je een beetje handig bent doe je het gewoon zelf. Je start met de aanschaf van een MDF plaat als basis waar de huisjes op komen te staan. Vervolgens kan je je creativiteit de vrije loop laten.

Goed gereedschap

Voordat je aan je klus begint is een goede voorbereiding van groot belang. Ook de keuze van je materiaal is belangrijk omdat je wel wilt dat het allemaal goed lukt en mooi gaat worden. Een veel verkocht klusmateriaal is de hiervoor genoemde MDF plaat. MDF is een plaatmateriaal wat opgebouwd wordt uit kleine houtvezels die samen worden geperst. Als bindmiddel wordt er een hars gebruikt. Dit plaatmateriaal wordt veel gebruikt voor het maken van meubels en andere zaken die met het interieur te maken hebben. Het werken met MDF heeft een aantal voordelen. MDF splintert bijvoorbeeld niet. Hierdoor is het erg gemakkelijk te zagen en te frezen. Daarnaast trekken MDF platen niet krom zoals hout. MDF is bij uitstek geschikt om meubels mee te maken. Het is erg sterk, er is makkelijk mee te werken en het kan op verschillende manieren worden afgewerkt. 

Tuincentra en bouwmarkten

Tijdens de afgelopen maanden is het door het toegenomen aantal klussers enorm druk geworden in de bouwmarkten. En vanaf November hebben de tuincentra ook niet over de bezoekersaantallen te klagen. De kerstbomen vliegen eerder dan normaal de deur uit bij de tuincentra. Er zijn veel maatregelen genomen om toch veilig je klusinkopen te kunnen blijven doen. Het is belangrijk om nog meer dan voorheen goed voorbereid naar de bouwmarkt te gaan. Onnodig rondlopen en pas ter plekke bedenken wat je nodig hebt geeft onnodig veel drukte en is nu niet handig.

Geef een reactie