Een vaccinatie Hepatitis B kan veel ellende voorkomen!

Je wilt er eigenlijk niet aan denken en je staat er niet zo vaak bij stil, maar reizen naar andere landen kan best gevaarlijk zijn. Je kunt daar ziektes oplopen die hier niet meer voorkomen, ziektes die ernstig kunnen zijn of worden en die er zelfs voor kunnen zorgen dat je komt te overlijden. Zo is een vaccinatie Hepatitis B in heel veel landen verplicht. En dan niet alleen wanneer je op vakantie gaat, ook voor zakenreizen moet je de vaccinatie Hepatitis B halen. Dat is niet voor niets. Zonder de vaccinatie Hepatitis B kun je besmet raken met het Hepatitis B virus. Dit virus kan voor ernstige lever ontstekingen zorgen die, op hun beurt, weer voor leverkanker kunnen zorgen. Zo'n vaccinatie Hepatitis B is dus écht van levensbelang.

Waarom heb ik de vaccinatie Hepatitis B nodig?

Je wilt natuurlijk altijd voorkomen dat je ziek wordt. Dat is de belangrijkste reden. Maar er is meer. Soms kun je er niets aan doen dat je toch Hepatitis B oploopt. Bedenk dan bijvoorbeeld dat je, ook in een ver land kunt struikelen en je enkelbanden kunt scheuren. Je komt dan in een ziekenhuis terecht waar de hygiëne maatstaven anders zijn bij ons. Als je dan in contact komt met geïnfecteerd bloed kan het al mis gaan. Gewoon. Doordat je struikelt. Een vaccinatie Hepatitis B is een kleine moeite, maar kan heel belangrijk zijn.

Hoe kom ik er achter welke vaccinaties ik nodig heb voor mijn reis?

Je kunt hier heel gemakkelijk achterkomen door contact op te nemen met de informatie autoriteit voor vaccinaties en inentingen. Als je dan toch op de site bent, plan dan direct zelf een afspraak in op een tijdstip dat jou schikt en op een lokatie die jou het best uit komt. Je ziet op de site precies welke lokaties er zijn en daar kun je je planning op aanpassen. Een vaccinatie halen an sich kost maar heel weinig tijd. Maar het is wel van essentieel belang.

Hoe zit dat met corona?

Er zijn landen waar de corona-vaccinatie verplicht is voor je mag inreizen. Een andere optie is vaak het kunnen overleggen van een negatieve PCR test. Voor de PCR test kun je op bovenstaande website terecht. Voor de vaccinatie (nog) niet. Corona lijkt nu flink te worden teruggedrongen, maar het is nog niet klaar. Een coronavaccinatie halen kan dus, zeker als je op reis gaat, een belangrijke vaccinatie zijn. Blijf je in Nederland en heb je geen reisplannen? Dan bepaal je natuurlijk gewoon zelf of je die prikken gaat halen of niet.

Geef een reactie