Een nieuwe fiets kopen

Fietsen is erg populair in Nederland. Het vervoermiddel is relatief goedkoop, je kunt je snel en gemakkelijk verplaatsen en het vergt meestal niet veel onderhoud. Voor velen is de fiets niet alleen een middel om van A naar B te komen, maar ook een gebruiksvoorwerp waarmee ze hun hobby kunnen uitoefenen. Maar welke fiets heb je nodig voor welk doel? In dit blog leg ik je uit hoe je een nieuwe fiets uitkiest.
 

Elektrische fietsen

De laatste jaren zijn elektrische fietsen steeds meer deel gaan uitmaken van ons dagelijkse woon-werkverkeer. Er zijn dan ook veel verschillende soorten. Zo zijn er twee verschillende motoren: een motor die door het voorwiel wordt aangedreven en een motor met aandrijving in de trapas. Ook zijn er verschillende soorten accu’s. De accu die je nodig hebt is afhankelijk van waar je de fiets voor wil gebruiken. Voor dagelijkse bezigheden is een standaard accu meestal goed genoeg. Elektrische fietsen hebben voor sommige mensen een beetje een suf imago, maar er zijn tegenwoordig ook hele stoere versies. Kijk bijvoorbeeld maar eens naar de stromer fiets.
 

Sportieve fietsen

Ben je van plan om veel recreatief te fietsen en ben je sportief? Misschien is een racefiets of een mountainbike iets voor jou. Met fietsen train je veel verschillende spieren. Denk bijvoorbeeld aan je bilspieren, hamstrings, kuitspieren en quadriceps, maar ook je buikspieren. Wanneer je veel tijd op je fiets doorbrengt en deze intensief gebruikt, is het belangrijk dat je een goede sportfiets koopt. Let dus op het aantal en type versnellingen, het frame materiaal en het type banden. Maak ook altijd even een proefritje voordat je een fiets aanschaft. Je kunt een fiets het beste beoordelen nadat je er even op gereden hebt.
 

Andere fietsen

Er zijn natuurlijk ook veel gewone fietsen te koop. Hier kun je voor kiezen wanneer je geen grote afstanden hoeft af te leggen en je geen verdere ondersteuning nodig hebt. Je kunt kiezen voor een stadsfiets, een transportfiets of een oma fiets. Heb je behoefte aan echt iets anders? Probeer dan eens een vouwfiets of tandem uit! Een vouwfiets kan erg handig zijn in combinatie met openbaar vervoer, bijvoorbeeld voor als je naar je werk gaat. Een tandem is niet per se praktisch, maar kan wel erg gezellig zijn. Ook kun je nog kiezen voor een bakfiets. Handig voor als je de kinderen naar school moet brengen, of wanneer je een aantal boodschappen gaat halen. Ook voor deze fietsen geldt dat je ze echt even moet uitproberen.

Geef een reactie