Een duurzaam kantoor voor je eigen bedrijf

Heb je een eigen kantoor (nodig)? En/of wil je deze verbouwen? Dan is het slim om te kijken hoe duurzaam mogelijk je deze kan maken. Duurzame kantoren zorgen voor minder vaste lasten, milieuvriendelijk ondernemen en langere duur van spullen zonder al te veel onderhoudskosten te hebben. In deze blog vertellen we jou hoe je een aantal duurzame oplossingen kan inzetten voor jouw kantoor.

Duurzame spullen

Ga voor duurzame spullen. Wanneer je voor goedkoop gaat is de kans groter dat je het product sneller moet vervangen. Wij zijn voorstander van duurzame spullen, wat zorgt voor meer waarde voor je geld. Denk bijvoorbeeld aan duurzame bureaustoelen, bureaus, maar ook aan goede laminaat vloeren. Bij de laminaat expert heb je altijd voldoende keuze en kan je jouw vloer gemakkelijk laten leggen.

Kijk ook naar de buitenkant van je pand

De grootste duurzaamheidsinitiatieven beginnen aan de buitenkant van het kantoorgebouw. Kantoorgebouwen die niet worden beïnvloed door klimaat, zijn het begin van duurzaam kantoor. Je kan de uitstoot van kooldioxide op verschillende manieren verminderen. Groene stroom opwekken met zonnepanelen is een zeer effectieve langetermijnoplossing. Ook zien we steeds vaker dat groene kantoorgebouwen bijdragen aan de biodiversiteit. Zorg er daarnaast voor dat ramen en muren goed geïsoleerd zijn om energie te besparen en verwarmingskosten te verlagen.

Groene daken

Een specifiek onderdeel van de buitenkant van je kantoorpand zijn groene daken. Groene daken zijn daken met verschillende plantsoorten. Deze planten zorgen ervoor dat je kantoorpand bijvoorbeeld met 5 tot 10 graden koeler kan houden wanneer de zon schijnt. Daarnaast blijft de warmte in de winter ook beter binnen waardoor je minder hoeft te stoken. Naast dat het geld bespaard draag je als bedrijf ook bij aan een groenere omgeving. Daarnaast zijn er veel subsidieregelingen m.b.t. groene daken, waardoor je snel de kosten terugverdiend hebt.

Een tweede kans

Spullen een tweede kans geven is een mooie oplossing wanneer je duurzaam aan de slag wilt. Veel spullen zijn misschien niet direct geschikt voor je (nieuwe) kantoor. Door een likje (duurzame) verf, andere inrichting of functie van een meubelstuk bijvoorbeeld kan je veel kosten besparen en verklein je de voetafdruk. Spullen die je een tweede kans kan geven zijn bijvoorbeeld bureaustoelen. Vaak zijn bureaustoelen zelf nog erg goed alleen is de stoffering kapot. Je kan dit oplossen door alleen de stoffering te vervangen. Daarnaast kan je ook denken aan de lunchtafel. Kies voor een likje verf en deze kan zo weer een ronde mee. Zo kan je een hoop besparen.

Geef een reactie