Dit moet je weten over groene zakelijke energie

Is het tijd voor een nieuwe contract omtrent je zakelijke energie en weet je niet goed voor welk energiecontract je moet gaan in het nieuwe jaar? Denk dan in ieder geval eens aan duurzame energie. Steeds meer mensen in Nederland, zowel consumenten als ondernemers, kiezen voor groene energie. Dat is niet voor niets het geval: groene energie heeft ontzettend veel voordelen. Het grootste voordeel is natuurlijk dat groene stroom bijdraagt aan een beter milieu. In dit artikel lees je meer over de voordelen van groene energie en vertellen we je waarom jij als ondernemer ook zou moeten kiezen voor deze verantwoorde manier van stroom afnemen.

Je kunt zelf groene energie opwekken

Een van de pluspunten van groene stroom is dat je het zelf op kunt wekken. In het geval van grijze energie kan dat niet. Het leuke daarvan is dat het zelf opwekken van duurzame energie tegenwoordig heel toegankelijk is voor ondernemers. De meeste mensen kiezen ervoor om zonnepanelen aan te schaffen om daarmee groene energie te produceren. Zonnepanelen gebruiken zonnestralen die vervolgens omgezet worden in stroom. Dergelijke toepassingen om zelf energie op te wekken zijn heel modern en passen helemaal binnen de huidige samenleving. Dat geldt ook voor het hele idee van zelfvoorzienendheid, iets wat je creëert wanneer je zelf aan de slag gaat met zonnepanelen. Je bent immers niet meer afhankelijk van het aanbod op de energiemarkt, omdat je je eigen stroom kunt produceren.

Groene stroom is geschikt voor iedere soort ondernemer

Het maakt niet uit wat voor een soort ondernemer je bent; groene energie is voor iedere ondernemer geschikt. Ben je bijvoorbeeld op zoek naar een passend energiecontract voor zakelijke energie zzp of wil je juist groener ondernemen als grootzakelijke energieverbruiker? In beide gevallen is er een groot aantal groene energiecontracten beschikbaar die ook nog eens goed te betalen zijn. Je hoeft namelijk niet direct over te stappen op zakelijke zonnepanelen om duurzaam bezig te zijn. De overstap van grijze naar groene energie is ook al heel verantwoord. Omdat je in zo’n geval groene stroom afneemt in plaats van grijze energie draag je je steentje bij aan een betere wereld en een schoner milieu. Wanneer iedere ondernemer in Nederland dergelijke stappen zou nemen, zou de aarde er over een tijdje veel ‘schoner’ uitzien. Bij de productie van groene stroom komt namelijk veel minder CO2 vrij dan bij de productie van grijze energie. Dat is fijn, want CO2 is schadelijk voor het milieu en heeft invloed op de klimaatproblematiek.

Je hoeft niet de hoofdprijs te betalen voor groene zakelijke energie

Wat je tot slot moet weten over groene energie voor je bedrijf is dat deze vorm van goede stroom niet meer zo duur is als enkele jaren geleden. Waar je een tijdje terug nog de hoofdprijs moest betalen voor verantwoorde energie is dat vandaag de dag gelukkig wel even anders. Er is meer aanbod en concurrentie, waardoor de prijzen lager kunnen liggen. Daarnaast kun je net als bij grijze energie gebruik maken van een zakelijke energievergelijker om zo altijd de beste energiedeal te scoren. Het enige wat je moet weten is je jaarlijkse energieverbruik en eventueel extra wensen omtrent je energiecontract; daarna kan de zoektocht beginnen. En mocht je toch besluiten om over te stappen op zakelijke zonnepanelen dan is het goed om te weten dat je waarschijnlijk gebruik mag maken van subsidies en/of vergoedingen. Je kunt de aankoop van zonnepanelen in ieder geval aftrekken bij de Belastingdienst, waardoor het overstappen op dit soort energiebesparende maatregelen nóg aantrekkelijker wordt. Mocht je dus nog twijfelen dan kan het in ieder geval niet aan het kostenplaatje liggen.

Geef een reactie