Waardevolle tips voor een soepele verbouwing!

De huizenmarkt staat flink op scherp. Woningen gaan voor de meest gekke bedragen over de toonbank en het lijkt ook steeds lastiger voor particulieren om een nieuwe woning te bemachtigen. Gooi daar nog eens een schepje Corona bovenop en je hebt alles behalve omstandigheden voor een ieder die eigenlijk aan het nadenken is over verhuizen. Maar waarom zou je verhuizen als je ook weer (opnieuw) verliefd kan worden op je eigen huis? 2020 is het jaar van verbouwen en met onderstaande tips kom ook jij soepel een verbouwing door.

Maak een plan

Je wilt graag verbouwen maar wat wil je verbouwen? Een plan maken is de eerste stap van je hele verbouwproces. Waarschijnlijk loop je tegen meerdere projecten aan maar houd het voor jezelf zo simpel mogelijk, zeker als dit je eerste verbouwklus gaat worden. Bedenk welke ruimte je echt stoor en wat je echt graag aan wil pakken. Als een kamer in je huis er nog wel even mee door kan laat het voor nu dan ook even voor wat het is. Verdeel je verbouwing eigenlijk in verschillende kleine projecten. De projecten met een lagere prioriteit kunnen altijd later nog gedaan worden. De projecten met een hoge prioriteit maak je natuurlijk als eerste aan.

Werk stapsgewijs

Eenmaal je plan gemaakt? Ga dan ook stap voor stap aan de slag. Begin bij het begin en werk dat rustig stap voor stap verder. Het klinkt zo makkelijk maar in de praktijk zien we het hier toch vaak fout gaan. Mensen starten ontzettend enthousiast maar gooien zichzelf ook meteen in zeven sloten tegelijk. Hierdoor heb je nooit je volledige focus bij een stap waardoor je ook niet netjes kan werken. Slordigheidfoutjes zijn dan zo gemaakt en dat kost je eigenlijk alleen nog maar meer tijd.

Voorbereiding

Goede voorbereiding is echt het halve werk. Met een goede voorbereiding zorg je er voor dat alles gewoon goed is voorbereid. Het klein zo simpel maar in werkelijkheid moet het ook zo zijn. Je maakt het voor jezelf toch alleen maar lastig als je benodigdheden zoals gereedschap, materiaal of een container voor je afval niet in de buurt hebt wanneer je dit nodig hebt? Zorg daarom dat je tijdig je gereedschap checkt en je nog eerder je materiaal besteld. In deze tijd dat er steeds meer mensen gaan verbouwen zien we de levertijd van materialen alleen maar langer worden. Niet handig als jij je vloer er al hebt uitgehaald terwijl de nieuwe pas over een paar weken of zelfs langer wordt geleverd. Ook je afval kwijt kunnen is zeer handig en daarom moet je ook op tijd een container huren waarin je, je bouwafval kwijt kan.

Geef een reactie